Expositie De Glazen Stad

NATURECULTURES Hoofdstuk 2

Gelegen tussen Delft, Den Haag en Hoek van Holland, langs de Noordzeekust, bevindt zich een gebied dat geen seizoenen kent en waar ’s nachts de hemel verlicht is met een oranje gloed. We spreken hier over het Westland: ooit een agglomeratie van boerendorpen, waar dankzij het milde klimaat en de kleigrond wijnranken en aardappelen groeiden.

Met 2.300 hectare aaneengesloten glazen kassen is het Westland inmiddels verworden tot het grootste glastuinbouwgebied ter wereld, waar druivenranken hebben plaatsgemaakt voor innovatieve agribusiness en de intensieve teelt van hoofdzakelijk groenten, vruchten, snijbloemen en sierplanten.

Aan de hand van het werk van acht kunstenaars maakt de tentoonstelling DE GLAZEN STAD een verkenning van het Westland. De werken in de tentoonstelling bieden inzicht in de relatie tussen landbouw, technologische innovatie en transformatie, de verhoudingen tussen natuurlijk en artificieel, economie en ecologie, en de toekomst van voedselproductie.

Deelnemende kunstenaars:
Anastasia Eggers, Abelardo Gil-Fournier & Jussi Parikka, Marzia Migliora, Uriel Orlow, Gerard Ortín Castellví, Rural School of Economics, Debbie Schoone

Openingstijden: dinsdag–zondag, 11:00–17:00 uur.

Het evenement is afgelopen.

Datum

27-05-2023 - 20-08-2023
Verlopen!

Tijd

08:00 - 18:00

Locatie

Radius
Kalverbos 20