De wereld van koffie en thee

Voor de meeste mensen onmisbaar in de dagelijkse routine, koffie en thee. Waar komen deze geliefde dranken eigenlijk vandaan en hoe worden ze gemaakt? Deze zomer kom je in De Papaver alles te weten over deze (na water) meest gedronken dranken ter wereld.

Van plant tot kopje koffie

Ruwe (ongebrande) koffie is volgens de International Coffee Organisation na olie het belangrijkste handelsproduct ter wereld. De koffieprijs is grillig en klimaatverandering heeft een grote impact op de koffieoogst. Naast informatie over de hele koffieketen, van plant tot boon tot kopje koffie, wordt in deze tentoonstelling speciaal aandacht besteed aan hoe de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en een keurmerk als Fairtrade onze kopjes koffie duurzamer kunnen maken.

De oorsprong van thee

In China wordt thee al meer dan 2000 jaar verbouwd en gedronken. Volgens een legende werd thee in 2737 voor Christus in China ontdekt en werden theebussen al bijgezet in graven tijdens de Han Dynastie (206 voor Christus tot 220 na Christus). Thee heeft dus een lange geschiedenis en heeft door de eeuwen heen een grote rol gespeeld in de wereldhandel en onze culturen.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10u00 – 17u00 en zondag van 13u00 – 17u00.

Deze expositie is mogelijk gemaakt door de Botanische Tuin TU Delft, Delft4GlobalGoals en Stedenband Delft-Estelí.

Speciaal tijdens de expo verkopen we biologische kruidenthee van Nederlandse bodem (Tuinjoop) en Fairtrade biologische koffie uit Nicaragua (Miraflor).

Het evenement is afgelopen.

Datum

15-06-2023 - 18-09-2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Locatie

Duurzaamheidscentrum De Papaver
Korftlaan 6, 2616 LJ Delft
Categorie