Fairtrade week

Het is weer tijd voor de Fairtrade Week! Van 6 t/m 14 mei vragen we aandacht voor de boeren en werknemers die ons voedsel verbouwen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Een hele belangrijke week als je het ons vraagt! Supermarkten en merken promoten die week hun Fairtrade producten en vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is.

Fairtrade Gemeente

Delft is sinds 2011 een Fairtrade Gemeente. De Fairtrade Gemeente campagne is een burgerinitiatief, maar het gemeentebestuur speelt daar wel een belangrijke rol in. Door het ondersteunen van de campagne en door zelf overal in kantines en koffie-automaten te zorgen voor Fairtrade producten als koffie, thee, chocola, suiker, bananen.

Als bedankje daarvoor en als aanmoediging om Fairtrade op de agenda te houden krijgen onze wethouders Maaike Zwart en Frank van Vliet volgende week een doos met Fairtrade producten aangeboden.

Armoedebestrijding begint met eerlijke beloning

Extreme armoede is de hoofdoorzaak van problemen als kinderarbeid, uitbuiting of ontbossing. Een goed product verdient een eerlijke prijs, maar kleinschalige boeren en werknemers op plantages krijgen slecht betaald voor het werk dat zij doen. Zo kunnen zij nauwelijks in hun levensonderhoud voorzien en onmogelijk ontsnappen uit de vicieuze cirkel van armoede.

Fairtrade werkt eraan om de oorzaken van armoede aan te pakken. Iedereen moet een leefbaar inkomen verdienen voor het werk dat zij doen. Op deze manier werken boeren en plantage-arbeiders aan een duurzame toekomst die goed is voor mens én milieu.

Wat kun jij doen?

Iedereen kan bijdragen aan een eerlijke wereld door Fairtrade producten te kopen bij je dagelijkse boodschappen. In alle Delftse supermarkten en veel andere winkels vind je produkten met het Fairtrade keurmerk.

Meer informatie →

Het evenement is afgelopen.

Datum

06 - 14-05-2023
Verlopen!

Tijd

Gehele dag
Categorie