Klimaatexamen

Binnenkort maken 200.000 scholieren hun eindexamens. Een belangrijk moment in hun leven. Maar het onderwerp waar ze tijdens hun leven zeker mee te maken krijgen, zit niet in het curriculum: Klimaatverandering.

Daarom organiseert het ministerie van de Toekomst, in samenwerking met het KNMI, de Universiteit Utrecht, het LAKS, de Jonge Klimaat Beweging, EBN en Darel Education, dit jaar voor het eerst het klimaatexamen, op vrijdag 17 mei van 16:00 tot 17:00 op verschillende plekken in het land. Vooraf is er koffie en na afloop kunt u in Delft napraten met onder andere prof. Andy van den Dobbelsteen, wethouder Maaike Zwart en Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt.

Gemeente Delft is zo vriendelijk geweest de raadszaal op het stadhuis hiervoor beschikbaar te stellen. Aanmelden kan via deze link, het aantal plekken is beperkt. Begin mei hoor je of je een van de klimaatexamen-kandidaten bent en hoe je je hierop kan voorbereiden!

Op 17 mei wordt ook de onlineversie van het examen gelanceerd. Op www.klimaatexamen.nl vindt u de achtergrond van het examen, en hier zal begin mei ook de examenstof te vinden zijn. De uitslag wordt niet publiekelijk bekend gemaakt (en iedereen die een beetje zijn best doet kan ervoor slagen).

Het evenement is afgelopen.

:

Datum

17-05-2024
Verlopen!

Tijd

16:00 - 17:00
Categorie