Workshop Duurzamer pensioen

Wist je dat pensioenfondsen beleggingen doen met het geld dat zij voor ons allen beheren? Het gaat hierbij om miljoeneninvesteringen, waarin pensioenfondsen met hún beleid een koers bepalen. Wanneer je ergens in dienst bent, heb je niet altijd zelf de keuze bij welk pensioenfonds je aangesloten bent. Maar past het investeringsbeleid van jouw pensioenfonds wel bij wat jíj belangrijk vindt in het leven?

Tijdens twee identieke, laagdrempelige informatiebijeenkomsten besteedt Esther Bliek, één van de Delftse klimaatburgemeesters, hier aandacht aan. Je ontdekt hoe jouw pensioenfonds scoort op verschillende vlakken zoals corruptie, arbeidsrechten, gezondheid of klimaatverandering, én leer je wat je kunt doen om jouw pensioenfonds eerlijker te laten investeren.

Woensdag 14 februari (15-16 uur) en zondag 18 februari (13 – 14 uur), in de buurthuiskamer op Bellinilaan 4 in Delft

Als je dat wilt, is er de gelegenheid om zelf een compliment of klacht naar jouw pensioenfonds te sturen over hun beleid. Als je bijvoorbeeld ZZP’er bent en een duurzamer pensioen wilt afsluiten, dan kun je deze sessie gebruiken als stok achter de deur. Er is WiFi aanwezig, maar het meenemen van een eigen laptop is dan wel zo fijn.

Het evenement is afgelopen.

Datum

18-02-2024
Verlopen!

Tijd

13:00 - 14:00

Locatie

Buurthuiskamer
Bellinilaan 4
Categorie