Week van de circulaire economie

De jaarlijkse campagne week voor de circulaire economie vindt in 2024 plaats van 11 t/m 16 maart. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. Dit gebeurt vanuit circulaire hubs; broedplaatsen waar alle kennis en kunde in huis is om circulair ondernemerschap van de grond te tillen en waar het bruist van innovatie en pioniersdrift.

Circle Lab

Delft heeft een gloednieuwe circulaire hub in het New Future Lab aan de Schieweg. Circle Lab biedt ondersteuning bij het waarmaken van duurzame initiatieven of ondernemingen. Je krijgt steun om je droom structuur te geven en stapsgewijs uit te werken:

1. Leerzaam programma: of je nu al een idee hebt of niet, Circle Lab helpt je op weg. Leer ondernemen, netwerken en jouw idee verkopen.

2. Netwerk en werkruimte: krijg toegang tot het netwerk van New Future Lab, een werkplek en een maak- of opslagplek om je ideeën te realiseren

3. Reststromen: je krijgt hulp bij het vinden van waardevolle reststromen, duurzame vraagstukken en lokale partners.

Sluit je vandaag nog aan om je onderneming te laten groeien of ontwikkel een nieuw idee binnen het programma. Meer informatie

Andere circulaire hubs in Delft zijn bijvoorbeeld Green Village, en de ‘upcycle-werkplaats‘ van Stichting Stunt.

Ook op de TU Delft werken onderzoekers elke dag aan slimme oplossingen en nieuwe inzichten om de kringloopeconomie werkelijkheid te helpen maken. De universiteit is gestart met een aantal onderzoeksprojecten gericht op circulariteit, waaronder het Circular Economy Learning Lab en het Circular Economy Lab.

Daarnaast biedt de TU gratis online cursussen, zoals Circular Economy: An Introduction →

Het evenement is afgelopen.

Datum

11 - 16-03-2024
Verlopen!

Tijd

Gehele dag
Categorie